Krimpt kleding in de droger

Een droger zorgt er voor dat het vocht in je kleding verdampt. Ben nogal huiverig om zomaar kledingstukken er in te doen. Ik heb gehoord dat dat je als je kleren wast dat je ze daardoor kunt laten krimpen. Ik was mijn kleding altijd op 40 graden. Maar mijn vraag is hoe warm moet ik. Dat maakt linnen een waardevolle stof om kleding van te maken. Bij mijn kleding merk ik niks van krimpen dus vandaar mijn vraag. Ik probeer de kleding zo min mogelijk in de droger te stoppen maar hij.

Viscose heeft namelijk de neiging om snel te krimpen en is niet zo sterk als. Laat viscose kleding luchtdrogen en doe het niet in de droger. In tegenstelling van wat veel mensen denken krimpt je kleding niet door de hitte van de droger ! Volgens onderzoek van Whirlpool wordt het krimpen veroorzaakt. Als je echter de tijd neemt en genoeg moeite doet kun je kledingstukken van polyester echt laten krimpen. Je hoeft alleen maar je wasmachine en je wasdroger. Hoe komt het eigenlijk dat kleding krimpt als je het te heet wast? Ik heb zelf een wasdroger en ik heb nooit problemen met de was. Er is inderdaad kleding die er niet in mag, omdat deze extreem krimpt.

Krimpen gebeurt vooral tijdens de eerste wasbeurten. Gekrompen wasgoed heeft vaak als boosdoener de wasdroger. Wij gooien vrijwel nooit kleding in de droger, dat droog ik bijna altijd aan de lijn. Ik heb ondervonden, dat bijna alles krimpt in de droger.

Wist jij dat je gekrompen kleding terug naar zijn originele staat kunt brengen? Gelukkig heb ik zelf nog nooit wat gekrompen in de droger maar het is. Wat de temperatuur betreft: de meeste kleding wordt goed schoon op 30 graden in een kort. Wol kan niet in de droger, daar krimpt het van.

Kleding die op 30 graden gewassen moet worden, wordt niet altijd even schoon maar zal dan in ieder geval niet krimpen.